Értékes barangolás

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Önkormányzat a HUNG-2022 pályázat keretében ’Értékes barangolás’ címmel vetélkedőt szervezett a vármegye általános és középiskolás diákjai számára. Nevezni 4 fős csapatokkal lehetett.

Az elődöntő 2022 novemberében online zajlott, melyen a két korosztályból közel 90 csapat mérte össze a tudását. A két korosztály csapatai ugyanazt a feladatsort töltötték ki, értékelésük azonban külön-általános és középiskolai kategóriában - történt.

Az online fordulóból a legjobb eredményt elért 9-9 csapat jutott tovább a megyei középdöntőbe, mely 3 helyszínen zajlott. 2023. február 13-14-15. napjain Kemecsén, Vásárosnaményban és Nyíregyházán versengett 3-3 általános és középiskolai csapat. A területi középdöntők korosztályonkénti győztesei kvalifikálták magukat a vármegyei döntőbe, ahol 3 általános iskolai és 3 középiskolai csapat küzd majd meg egymással.

 

A középdöntőben az alábbi iskolák csapatai szerezték meg az első helyet:

 

általános iskolai korosztály:

Vajai Molnár Mátyás Általános Iskola

Hétvezér Baptista Általános iskola Óvoda és AMI (Tiszaszalka)

Kálvin János Református Általános Iskola (Mátészalka)

 

középiskolai korosztály:

Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium

Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola (Vásárosnamény)

Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

 

A döntő várhatóan április második felében, a Sóstói Múzeumfaluban kerül megszervezésre. A megyei döntő első helyezett két csapata továbbjut az országos döntőbe.