KÖZLEMÉNY

 

Tájékoztatjuk, hogy 2023. január 1-jei hatállyal a Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Önkormányzat és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatal elnevezése

 Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Önkormányzata, illetve

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Önkormányzati Hivatal elnevezésre módosult.

 

 

A Magyar Országgyűlés 2022. július 19-i ülésnapján fogadta el Magyarország Alaptörvényének tizenegyedik módosítását, melynek eredményeképpen az Alaptörvény 2023. január 1. napjától hatályos F) cikk (2) bekezdése értelmében Magyarország területe fővárosra, vármegyékre, városokra és községekre tagozódik. A módosítás tehát, a Magyarország alapvető területi tagozódásának részét képező „megye”, mint területi egység megnevezést 2023. január 1. napjától „vármegye” elnevezésre változtatja.

A Magyar Országgyűlés az Alaptörvény módosításával azonos napon, a területi tagozódásban történt, említett névváltoztatással összefüggésben elfogadta a területi közigazgatás működésével kapcsolatos egyes kérdésekről, valamint az egyes törvényeknek az Alaptörvény tizenegyedik módosításával összefüggő módosításáról szóló 2022. évi XXII. törvényt, amely 2023. január 1-ei hatállyal módosította a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvényt (a továbbiakban: Mötv.) is a vármegyei elnevezés átvezetése érdekében.

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Közgyűlés 13/2022. (XII.9.) önkormányzati rendeletében és 147/2022. (XII.8.) önkormányzati határozatában, szintén 2023. január 1-ei hatállyal vezette be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Önkormányzata, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Önkormányzati Hivatal megnevezést.

 

Az Alaptörvény záró és vegyes rendelkezések címének 28. pontja szerint a vármegyére való utalásként a megyére utaló elnevezés a 2022. december 31-én hatályos jogszabályi rendelkezések szerint az Alaptörvény tizenegyedik módosítása hatálybalépését követően is használható mindaddig, amíg az Alaptörvény szerinti megnevezés használatára való áttérés a felelős gazdálkodás elvei szerint meg nem valósítható.

 

Nyíregyháza, 2023. január 11.

 

Bértámogatási lehetőség a Vármegyei Paktumirodánál

 

A Foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” elnevezésű TOP-5.1.1-15-SB1-2020-00002 azonosítószámú projekt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Önkormányzata és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal konzorciumi együttműködésével valósul meg.

A projekt alapvető célkitűzése a foglalkoztatás növelése, a munkanélküliség és a munkaerőhiány csökkentése, a hátrányos helyzetűek foglalkoztatottságának javítása, a vállalkozások versenyképességének erősítése, a területi egyenlőtlenségek mérséklése.

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Foglalkoztatási Paktumiroda tisztelettel felhívja az érdeklődő munkáltatók figyelmét, hogy a kiemelt munkaerő-piaci program keretében jelenleg még akár

 

6+3 hónapra szóló 100%-os intenzitású bér- és bérköltség támogatások

 

is igényelhetők a célcsoportnak megfelelő, megyei lakosú potenciális munkavállalók foglalkoztatása céljából.

A foglalkoztatási támogatások igénylésével kapcsolatos további információért, a munkaerő igényléséhez szükséges dokumentumcsomagért keressék bizalommal a Paktumiroda munkatársait!

 

Tel.: +36-42/315-435

E-mail: paktumiroda@szszbmo.hu

Személyesen: 4400 Nyíregyháza, Benczúr tér 7.

A munkaerőigényléshez szükséges benyújtandó dokumentumok elérhetőek az alábbi linken is:  http://szabolcsipaktum.hu/paktum2/dokumentumok/