2016. május 20. Megyenap

A rendezvény hagyományosan koszorúzási ünnepséggel indult, ahol az 1092. május 20-án megtartott Szabolcsi Zsinatra emlékezve helyeztükk el a tiszteletadás virágait Szabolcs községben. Vinnai Győző országgyűlési képviselő ünnepi beszédében a magyar egyházi és politikai törvényhozás nevezetes eseményeként idézte a közel ezer évvel ezelőtt történteket.
A programsorozat Nyírbogáton folytatódott, ahol ökumenikus istentisztelet keretében több százan gyűltünk össze a református templomban. Dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megye elöljáróit, a települések vezetőit és a megjelent vendégeket. Beszédében kiemelte a nyírbogáti emberek magyarságtudatát, kitartó szorgalmát és a jövőbe vetett hitüket. Büszkén mutatta be a települést és az elmúlt időszakban történt fejlesztéseket.
A magyar kormány részéről dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára ünnepi felszólalásában a közelmúlt nagyberuházásainak jelentőségét hangsúlyozta. Reményét fejezte ki, hogy a kormánynak ezekkel sikerül ellentételezni a megyében élők emberek történelem során és a háborús időkben az országért tett áldozatos munkájukat.

Az állami szerepvállalás lényege, hogy mindenhol egységes szintű legyen akár az oktatás, akár az egészségügyi ellátás. Ezt mondta Rétvári Bence parlamenti államtitkár pénteken Nyírbogáton.

 Pénteken tartották a megyenapi megemlékezést a településen. A házigazda Simon Miklós kormánypárti országgyűlési képviselő azt mondta: tavaly 1000 munkahely jött létre a térségben, ami országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény.

 

 

Forrás: Kölcsey Tv